دانلود آهنگ جدید

تانی موزیک

امام حسین (ع) : بخشنده ترین مردم کسی است که در هنگام قدرت می بخشد.
یکشنبه ۱۷ آذر ۱۳۹۸

استفاده از اسکاچ برای شستسو و نحوه ضدعفونی کردن آن

دسته بندی : سرگرمی تاریخ : شنبه ۱۲ مرداد ۱۳۹۸

نوشته استفاده از اسکاچ برای شستسو و نحوه ضدعفونی کردن آن اولین بار در کاویاب پدیدار شد.

اسکاچ

اسفنج آشپزخانه یکی از آلوده‌ترین وسایل آشپزخانه است زیرا رطوبت و باقیمانده موادغذایی محیطی مطلوب برای رشد میکروب‌ها در آن فراهم کرده است و میلیون‌ها باکتری مانند ای کولی، سالمونلا، کمپیلوباکتر و پاتوژن‌های مؤثر در ابتلا به مسمومیت غذایی در آن زندگی می‌کنند. همه خانم‌ها فکر می‌کنند اسکاچ و اسفنج ظرفشویی به سبب این که همیشه با آب و مواد شوینده در تماس هستند، جزء تمیزترین قسمت‌های خانه‌اند. اما باید بدانید که سخت در اشتباهید. بسیاری از خانم‌های خانه به نظافت تمام وسایل آشپزخانه توجه می‌کنند به جز ابر، سیم، اسکاچ ظرفشویی. این وسایل، چون به طور مداوم با آب و مایع ظرف‌شویی در تماس است، بیشتر افراد تصور می‌کنند که در گروه تمیزترین وسایل آشپزخانه قرار دارد و نیازی به شست و شو و ضدعفونی ندارد، غافل از این که تحقیقات نشان می‌دهد ابر، اسفنج‏ و اسکاچ ظرف‌شویی از آلوده‌ترین وسایل آشپزخانه است و باکتری سالمونلا که عامل ایجاد مسمومیت‏ غذایی است، در حفره‌های ریز اسفنج ظرف‌شویی رشد می‌کند و سبب انتشار و انتقال آلودگی به ظروف و مواد غذایی می‌شود. بررسی‌ها حاکی از این است که در هر چهار سانتی‌متر مربع اسفنج حدود ۱۳۴ هزار باکتری وجود دارد.

با کاربردهای مایع ظرفشویی آشنا شوید

راهنمای شست و شوی اسکاچ و اسفنج ظرفشویی 

سیم و اسفنج را در سینک رها نکنید 

برخی افراد پس از استفاده از اسفنج و اسکاچ و ابر، آن را درون سینک ظرفشویی ر ها می‌کنند با این تصور که با هر بار باز کردن شیر آب، اسفنج خیس بخورد و تمیز شود، غافل از این که بیشترین رشد میکروب‌ها در بافت اسفنج دقیقا در زمان مرطوب شدن این وسیله است. در واقع رطوبت بهترین شرایط را برای تکثیر میکروب‌ها فراهم می‌کند و به جای آن که اسفنج پاکیزه‌تر شود، آلوده‌تر از قبل خواهد شد.

  • بعد از اتمام شست و شوی ظروف باید این وسایل را با آب گرم و مایع ظرفشویی بشویید و با فشار زیاد، آب را از بافت آن خارج کنید و سپس در جایی که هوا جریان دارد، مثلا در کنار پنجره قرار دهید تا خشک شود. ‏
  • برای از بین بردن میکروب‌های احتمالی، هر چند وقت یک بار اسفنج و اسکاچ را با شوینده ضدعفونی کننده استریل کنید، به این نحو که ۱۰ درصد سفید کننده را با ۹۰ درصد آب مخلوط کنید و چند ساعتی بگذارید این وسایل در آن غوطه ور باشد. سپس آن را از این محلول خارج و به خوبی آبکشی کنید. تحقیقات نشان داده است که بخش عمده میکروب‌ها با این روش از بین می‌رود. همچنین می‌توانید این وسایل را چند ساعتی در مجاور نور آفتاب قرار دهید تا میکروب زدایی شود.
  • راه دیگر این که یک کاسه را پر از آب کنید و اسفنج را داخل آن قرار دهید و به مدت دو سه دقیقه درون مایکروویو قرار دهید. مراقب باشید آب کاسه تبخیر و سبب آتش گرفتن اسفنج نشود. مطالعات حاکی است که تا ۹۸ درصد میکروب‌ها به این روش از بین می‌رود.
  • می‌توانید به مدت ۱۰ دقیقه این وسایل را در آب در حال جوش حرارت دهید یا در سرکه بگذارید یا درون ماشین ظرفشویی به همراه ظروف بشویید.
  • در صورتی که اسفنج و اسکاچ پاره و فرسوده شده باشد، بلافاصله آن را دور بیندازید و اسفنج نو جایگزین آن کنید. بهتر است هر دو هفته یک بار اسفنج را تعویض کنید.
  • به این نکته هم توجه کنید که اگر اسفنج با خون و زواید گوشت و مرغ و ماهی تماس پیدا کرد با دقت بیشتری آن را بشویید. پیشنهاد می‌شود اسفنج و اسکاچ و سیم ظرفشویی از دیگر اسفنج‌هایی که سطوح آشپزخانه، سینک یا تخته مرغ و ماهی با آن تمیز می‌شود، تفکیک شود.
از بروز خطا هنگام شستن ظروف جلوگیری کنید

روش‌های ضدعفونی کردن اسکاچ ظرف‌شویی 

اسکاچ

مایکروفر 

برای ضدعفونی کردن اسکاچ ظرف‌شویی، ابتدا آن را در داخل آب گرم شستشو دهید؛ سپس اسکاچ را در داخل یک کاسه بگذارید. در این مرحله مقداری آب در داخل کاسه بریزید و آن را به مدت ۱ تا ۲ دقیقه در داخل مایکروفر قرار دهید. البته توجه داشته باشید که اسفنج در این زمان خشک نشود و آتش نگیرد. علاوه بر آن، روش موردنظر برای اسفنج‌هایی که در تهیه آن‌ها از ذرات فلز استفاده‌شده، مناسب نیست. پس از اتمام زمان گفته‌شده و خنک شدن اسفنج، آن را از کاسه خارج کنید. این روش در حدود ۹۸ درصد از باکتری‌ها و میکروب‌های موجود در این وسیله را از بین می‌برد.

آب جوش 

اسکاچ و آب جوش

در داخل قابلمه را تا نیمه از آب پرکنید؛ سپس آن را روی حرارت قرار دهید تا به نقطه‌جوش برسد. در این مرحله اسفنج را برای مدت ۱۰ دقیقه در داخل آب در حال جوش بگذارید. از این روش می‌توان برای ضدعفونی کردن اسفنج‌هایی استفاده کرد که در تهیه آن‌ها ذرات فلزی به کار رفته است.

محلول سفید کننده 

برای ضدعفونی کردن اسکاچ، ترکیبی از محلول سفیدکننده و آب تهیه کنید و آن را به مدت حداقل ۵ دقیقه در داخل محلول قرار دهید. البته برخی از افراد معتقدند که بهتر است اسفنج را یک شب در داخل محلول بگذارید؛ سپس آن را از محلول خارج کنید و بشویید. استفاده از روش ذکرشده در حدود ۳۷ تا ۸۷ درصد از باکتری‌ها را از بین می‌برد.

ماشین ظرف‌شویی 

قرار دادن اسفنج یا اسکاچ به همراه سایر ظروف در داخل ماشین ظرف‌شویی از دیگر راه‌های ضدعفونی کردن این وسیله است؛ زیرا آب جوش ماشین ظرف‌شویی به همراه پودر شوینده موجب از بین رفتن باکتری‌ها و میکروب‌های اسکاچ می‌شود.

سرکه 

اسکاچ و سرکه

همچنین برای ضدعفونی کردن اسکاچ ظرف‌شویی می‌توانید از سرکه کمک بگیرید. برای این منظور اسکاچ را به مدت یک شب در داخل سرکه قرار دهید تا میکروب‌های آن از بین بروند.

آبلیمو 

آبلیمو قوی‌ترین ضدعفونی کننده‌ای نیست که می‌توانید استفاده کنید، اما در صورت عدم دسترسی به گزینه‌های دیگر جایگزین خوبی برای پاکسازی اسفنج‌های آشپزخانه است. آبلیمو یک عامل ضد باکتری طبیعی است که می‌تواند به ضدعفونی کردن سطوح و اجسام کمک کند. آب چند لیمو را گرفته و آن را در آب داغ ترکیب کنید. سپس، اسفنج را برای ۲۰ دقیقه در این ترکیب قرار دهید. در نهایت، اسفنج را با آب سرد و صابون مایع شستشو دهید.

روغن اساسی درخت چای 

به واسطه خواص ضد میکروبی خود، درخت چای می‌تواند به کنترل رشد باکتری‌ها کمک کند. اگرچه روغن اساسی درخت چای بیشتر به واسطه کاربردهای درمانی خود شناخته شده است، اما روشی خوب برای از بین بردن ریزجانداران روی سطوح مختلف نیز محسوب می‌شود. این محصول می‌تواند به از بین بردن بوی بد نیز کمک کند. اساسی درخت چای را در یک فنجان آب جوش ترکیب کنید. اسفنج را برای ۲۰ دقیقه در این ترکیب قرار دهید. سپس، اسفنج را برای خروج مواد زائد فشار داده و آن را آبکشی کنید. اگر اسفنج همچنان کثیف به نظر می‌رسد می‌توانید از صابون برای شستشوی آن استفاده کنید.

نتیجه‌گیری 

اسفنج یا اسکاچ ظرف‌شویی یک پناهگاه مناسب برای هزاران میکروبی به شمار می‌رود که عامل مسمومیت غذایی هستند. برخی از افراد معتقدند که قرار دادن این وسایل در داخل سینک ظرف‌شویی و شستن آن با آب موجب تمیز شدن اسفنج ظرف‌شویی می‌شود؛ اما رطوبت کمک می‌کند تا باکتری‌ها و میکروب‌ها در حفره‌های ریز اسفنج رشد کنند. برای جلوگیری از رشد باکتری‌ها و میکروب‌ها در این وسایل، آن‌ها را حداقل هر ۳ یا ۴ روز یک‌بار با استفاده از یکی از روش‌های ذکرشده در مقاله ضدعفونی کنید.

جمع‌آوری و تنظیم: کاویاب

نوشته استفاده از اسکاچ برای شستسو و نحوه ضدعفونی کردن آن اولین بار در کاویاب پدیدار شد.

به این پست امتیاز دهید.
Likes۰Dislikes۰
163 views مشاهده
دیدگاه کاربران انتشار یافته : ۰ - در انتظار بررسی : 0
    • دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.